Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţil la Chişinău, că România va susţine procesul de vaccinare a cetăţenilor Republicii Moldova, „prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin şi trimiterea la Chişinău, în etapa imediat următare, a unei echipe de experţi români care să împărtăşească din experienţa României şi să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare”.

„Este însă necesară o cooperare strânsă cu autorităţile sanitare din Reublica Moldova şi implicarea acestora”, a declarat Klaus Iohannis într-o declaraţie de presă la Chişinău.

România va furniza medicamente, echipamente de protecţie şi de îngrijire

Şeful statului a precizat că, de asemenea, România va furniza medicamente, echipamente de protecţie şi de îngrijire a pacienţilor de COVID-19.

Ajutorul acordat de România Republicii Moldova face parte dintr-un „un nou pachet de sprijin din partea României pentru cetăţenii Republicii Moldova”, pe care Klaus Iohannis l-a anunţat la Chişinău. Trebuie menționat că preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a afirmat că vaccinurile oferite de România „vor salva vieţi”.

„Ne bucurăm de deschiderea României de a oferi vaccinuri în Republica Moldova cât mai curând. Aceste vaccinuri, destinate în principal lucrătorilor din prima linie, lucrătorilor medicali, vor salva vieţi şi ne vor ajuta să oprim răspândirea viusului”, a transmis Maia Sandu.

Coronavirus în România, 29 decembrie

Până astăzi, 29 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 623.066 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).  549.262 de pacienți au fost declarați vindecați.

Conform cifrelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.637 cazuri noi de coronavirus pe teritoriul României. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.