Administrația Prezidențială informează că în crusul zilei de joi, preşedintele Klaus Iohannis a decorat mai multe personalităţi, printre care ambasadorul Austriei în România, Isabel Rauscher, căreia i-a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Mare Ofiţer.

Potrvit sursei citate, șeful statului a dorit să își arate aprecierea pentru implicare în dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și Austria prin acest gest.

„În semn de apreciere pentru implicarea importantă în dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Republica Austria, preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional ‘Pentru Merit’ în grad de Mare Ofiţer, Excelenţei Sale, doamna Rauscher Isabel, ambasadorul Republicii Austria în România”, informează Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a decretele de decorare

Pe lângă această decorație, președintele Iohannis a mai semnat și decretele de decorare a consulului onorific al României la Estoril, Bonte Alain, şi a secretarului Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept – Comisia de la Veneţia, Simona Granata-Menghini.

Sursa citată precizează că având în vedere contribuția personală importantă pentru dezvoltarea relațiilor dintre România și Portugalia, șeful statului a dorit să își arăte aprecierea în acest mod.

„În semn de apreciere pentru contribuţia personală importantă, avută de-a lungul timpului, în procesul de consolidare şi dezvoltare a relaţiilor bilaterale dintre România şi Republica Portugheză, preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional ‘Pentru Merit’ în grad de Comandor domnului Bonte Alain, consul onorific al României la Estoril”, mai adaugă sursa citată.

În același timp, șeful statului i-a mai oferit Simonei Granata-Menghini Ordinul Naţional ‘Serviciul Credincios’ în grad de Comandor, în semn de apreciere pentru promovarea valorilor democratice.

„În semn de apreciere deosebită pentru promovarea valorilor democratice, a drepturilor omului şi a statului de drept, pentru disponibilitatea cu care a susţinut dialogul cu autorităţile române, preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional ‘Serviciul Credincios’ în grad de Comandor doamnei Granata-Menghini Simona, director, secretar al Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept, Comisia de la Veneţia”, a informat Administraţia Prezidenţială.