Dan-Andrei Muraru a fost numit, în mod oficial, drept ambasador al României în Statele Unite ale Americii.

Preşedintele Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind acreditarea lui Muraru în calitate de ambasador

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, miercuri, 7 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare a lui Andrei Muraru din funcţia de consilier prezidenţial, concomitent cu cel privind acreditarea acestuia la Washington.

“Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 7 iulie 2021, următoarele decrete:

Decret pentru eliberarea din funcția de consilier prezidențial a domnului Dan-Andrei Muraru.

Decret privind acreditarea domnului Dan-Andrei Muraru în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii, cu reședința la Washington”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Andrei Muraru a fost consilier prezidenţial şi şef al Departamentului Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă începând cu anul 2014, adică de la începutul primului mandat de preşedinte al lui Klaus Iohannis.

Sursă foto: Presidency.ro

Ce priorităţi va avea Andrei Muraru la Washington?

El îi va lua locul de reprezentant al României la Washington lui George Maior, care va fi ambasadorul României în Iordania.

Cu ceva timp înainte, Andrei Muraru spunea că se va concentra, în mandatul său de ambasador în SUA, se va concentra pe sporirea investițiilor americane în ţara noastră și pe creșterea prezenței militare americane.

“Creșterea prezenței militare americane în România este primordială. La fel și sprijinirea obiectivelor României legate de implementarea prezenței înaintate a NATO pe Flancul Estic. Pentru noi, prezența trupelor americane în România este complementară prezenței NATO înaintate. Avem nevoie de mai multă prezență SUA în România: pe uscat, în aer și pe mare”, spunea acesta în luna aprilie.

Cât despre vizele pentru Statele Unite, Andrei Muraru se declara încrezător că până în 2024, când va fi finalul mandatului lui Klaus Iohannis, românii vor putea călători în SUA fără a mai avea nevoie de vize.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin