Klaus Iohannis a semnat decretul. Au fost eliberați din funcție trei judecători în ultimele zile. Aceștia își exercitau funcția în cadrul Tribunalurilor Alba, Iași și Timiș. Motivul eliberării din funcție a fost pensionare, potrivit datelor publicate de Administrația Prezidențială.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 17 februarie a.c., următoarele decrete:

Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Alba a doamnei Camelia Folea – pensionare, la data de 17 februarie 2021;

Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Iași a doamnei Iulia-Loredana Arotăriţei – pensionare, la data de 19 februarie 2021;

Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Timiş a domnului Mihai-Titus Chiorean – pensionare, la data de 22 februarie 2021”, informează Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel

De menționat este faptul că, marți, președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la reședința Patriarhală.

Potrivit agenţiei de ştiri a Patriarhiei Române, Basilica.ro, nu au fost oferite detalii legate despre discuțiile purtate între cei doi.

„A fost o vizită firească la început de an, o întâlnire oficială în spiritul dialogului dintre două instituții importante ale societății românești pe temele actuale ale acesteia”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Totodată, se pare că Vasile Bănescu nu a luat parte la întâlnirea dintre Klaus Iohannis şi patriarhul Daniel.

„Președintele însuși nu a făcut nicio declarație în acest sens, ceea ce indică nu doar caracterul interinstituțional, ci și pe cel interpersonal al acestei întâniri”, a declarat Vasile Bănescu.

Nu este prima oară când Patriarhul și Președintele se întâlnesc. Aceștia s-au mai întâlnit public în luna martie a anului trecut, atunci când Klaus Iohannis a primit Premiul European „Coudenhove-Kalergi”.

De menționat este faptul că, săptămâna trecută, reprezentanții Comitetului Național pentru Vaccinare s-au întâlnit cu reprezentanții cultelor religioase, unde s-a discutat despre vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.