Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, i-a garantat că nu vor exista probleme cu plata salariilor, relatează Agerpres.

„La rândul meu am pus această întrebare ministrului Finanţelor şi mi-a garantat că nu vor exista astfel de probleme şi că este complicat, greu de acoperit deficitul bugetar, dar ministerul are soluţii şi le vor pune în practică şi oamenii îşi vor primi banii”, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

În cadrul aceleiași conferințe, președintele Klaus Iohannis a abordat și subiectul majorării cu 40% a pensiilor din luna septembrie. Președintele a punctat faptul că guvernul trebuie să aibă în vedere că pensionarii sunt de cele mai multe ori dezavantajați și nu pot fi ei singurii care plătesc întreaga notă de plată a epidemiei.

De asemenea, preşedintele a fost întrebat dacă, după data de 15 mai, va mai avea posibilitatea să prelungească starea de urgenţă sau Guvernul poate da stare de alertă şi, în plus, dacă va discuta despre acest subiect la întâlnirea de miercuri cu Ludovic Orban.

Şeful statului a declarat că variantele privind perioada de după 15 mai sunt deja în discuţie de două săptămâni, iar o decizie finală va fi luată, cel mai probabil, abia săptămâna viitoare. Iohannis spune că, de această dată trebuie să fim pregătiţi şi pentru varianta bună şi pentru cea rea, ca să nu mai ajungem în situaţia de stres de la începutul epidemiei.