Ducesa de Cambridge, Kate Middleton a ajuns la spital. Soția moștenitorului tronului britanic a suferit o intervenție chirurgicală abdominală. Intervenția a fost programată la un spital privat din Londra. Anunțul a fost făcut miercuri de Palatul Kensington.

Operația, care a avut loc în ziua de marți, a fost un succes. Catherine va rămâne în spital pentru o perioadă de zece până la 14 zile. Ulterior, va continua recuperarea la domiciliu, conform informațiilor furnizate de Palat și citate de BBC.

Kate Middleton va sta în recuperare până după Paște

Palatul a subliniat că prințesa Kate Middleton, în vârstă de 42 de ani, își cere scuze pentru orice amânare a viitoarelor angajamente. Instituția a adăugat că, în baza recomandărilor medicale actuale, este puțin probabil ca ea să revină la îndatoririle publice până după Paște (31 martie – n.r.).

Nu au fost dezvăluite detalii cu privire la natura bolii suferite de Catherine. Palatul Kensington a menționat că prințesa dorește ca aceste informații să rămână private.

Kate Middleton, Familia Regală, Prinţesa de Wales
Kate Middleton/SURSA FOTO: Dreamstime

Prințesa de Wales cere să se păstreze confidențialitatea

„Prinţesa de Wales apreciază interesul pe care îl va genera această declaraţie. Ea speră că publicul va înţelege dorinţa ei de a menţine cât mai multă normalitate pentru copiii ei; şi dorinţa ei ca informaţiile ei medicale personale să rămână private”, precizează comunicatul emis.

Palatul Kensington a asigurat că va furniza actualizări cu privire la starea de sănătate a Ducesei de Cambridge. Acest lucru se va întâmpla numai atunci când vor exista informații semnificative noi care să fie împărtășite publicului.

Catherine este implicată în sprijinirea a 20 de organizații caritabile și militare

Kate Middleton este cunoscută și cu titlul de Prințesă de Wales începând cu urcarea pe tron a regelui Charles al III-lea în septembrie 2022. Numele ei complet este Catherine Elizabeth Middleton. Ea este soția lui William, cel mai în vârstă fiu al regelui și moștenitor al tronului.

Ea s-a născut la Reading la 9 ianuarie 1982 și a studiat istoria artei la Universitatea St Andrews din Scoția, unde a întâlnit pe Prințul William în 2001. Înainte de a anunța logodna lor în noiembrie 2010, Catherine a ocupat diverse poziții în domeniul comerțului cu amănuntul și marketingului, desfășurând și activități de caritate.

Căsătoria lor a avut loc la 29 aprilie 2011 la Westminster Abbey. Cuplul binecuvântat cu trei copii: George (în vârstă de 10 ani), Charlotte (în vârstă de 8 ani) și Louis (în vârstă de 5 ani). Catherine este implicată activ în sprijinirea peste 20 de organizații caritabile și militare, deținând patronajul acestora.