În capitală, temperatura de astăzi se situează între maxima de 36 de grade și minima de 17-19 grade. Canicula va persista, iar disconfortul termic se va menţine accentuat. Cerul se anunță senin în cursul zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat.

 În judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, precum şi în zona de munte a judeţelor Cluj, Alba şi Gorj, pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică (12-13 august), se vor înregistra cantităţi de apă de peste 50…60 l/mp şi izolat 80…90 l/mp.

În Maramureş, nordul Crişanei, vestul Transilvaniei şi în sudul şi estul Olteniei, cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.  

În restul teritoriului, valoarea maximă a temperaturii este cuprinsă între 30 şi 38 de grade, iar cea minimă, între 14 şi 24 de grade, valorile mai mici regăsindu-se în depresiuni. Cerul se anunță variabil spre senin. Probabilitatea apariţiei fenomenelor de instabilitate termică este redusă.

Duminică, valorile termice vor fi în scădere în toată ţara. În regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, vremea va deveni răcoroasă. În restul teritoriului vremea se menţine călduroasă, izolat caniculară în orele amiezii în est şi în sud-est, unde local şi disconfortul termic va fi ridicat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18…20 de grade în Dealurile de Vest şi 35…36 de grade, izolat în est şi sud-est, iar cele minime între 12 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Cerul va fi înnorat temporar. Local se vor semnala averse, descărcări electrice şi izolat căderi de grindină în regiunile din jumătatea de vest a ţării, dar şi în zonele de deal şi de munte din rest.

Cantităţile de apă vor depăşi local 25…30 l/mp şi izolat 50 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. În a doua parte a intervalului, vântul se va intensifica temporar în regiunile estice.