Semiocast, o companie de cercetare din Franţa, a descoperit în urma unei analize a 2,8 milioane de mesaje de pe celebrul site de microblogging Twitter că doar jumătate dintre acestea sunt în limba engleză, restul fiind în alte limbi.

Conform analizei, efectuată în luna februarie, 50% din mesajele de pe Twitter sunt în0-48214-languagetwitter.jpg limba engleză, restul fiind scrise în japoneză (14% dintre mesaje), portugheză (9%), malaieză (6%), spaniolă (4%). Tweeturile în limba italiană, olandeză şi germană sunt sub 2%.

Pentru a identifica limba în care au fost scrise mesajele cei de la Semiocast au folosit o tehnologie care poate detecta până la 41 de limbi străine. În prima parte a anului trecut, mai mult de două treimi dintre mesaje erau scrise în engleză ceea ce înseamnă că Twitter căştigă tot mai mulţi utilizatori pe plan internaţional.

 

Pe Twitter se publică 50 de milioane de mesaje zilnic

Kevin Weil, responsabil al Twitter, a declarat recent pe blogul companiei că utilizatorii reţelei au trecut de la 5.000 de mesaje pe zi în 2007, la 300.000 de mesaje în 2008 şi apoi la 2,5 milioane de mesaje pe zi în 2009.

Numărul de mesaje trimise pe platforma Twitter a crescut cu 1.400% anul trecut, ajungând la 35 de milioane de mesaje pe zi, potrivit lui Weil. „Astăzi am ajuns la 50 de milioane de mesaje pe zi, adică o medie de 600 pe secundă”, a precizat Weil. Acesta nu le-a inclus în numărătoare şi pe cele de tip spam.

SURSA: Mashable, Mediafax