Elena Udrea are parte de și mai multe vești proaste. Firma prin care fostul ministru al Turismului intenționa să construiască proiectul Transilvania Smart City la Cluj a fost evacuată de pe teren.

Elena Udrea a primit o nouă veste proastă

Este vorba despre Realtopfarma SA, compania din comuna Corbeanca, jud. Ilfov, controlată de fostul ministru prin iubitul ei, Adrian Alexandrov, și prin finul acesteia, clujeanul Adrian Gurzău.

Un avocat a confirmat pentru Ziua de Cluj că sunt deja peste zece soluții favorabile SDC în procesele cu Realtopfarma SA.

Amintim că Realtopfarma și SDC Imobiliare SRL au ajuns în instanță, unde s-au derulat și încă se derulează mai multe litigii.

Unul dintre ele vizează evacuarea Realtopfarma de pe unul dintre terenurile deținute de SDC. Compania este controlată de omul de afaceri clujean Ștefan Berciu.

Pe terenul respectiv era proiectat Transilvania Smart City, respectiv faza a doua a proiectului.

Dosarul 27544/211/2023 s-a judecat la Judecătoria Cluj-Napoca și a vizat evacuarea bunurilor mobile ale Realtopfarma SA de pe terenul aflat în proprietatea SDC Imobiliare SRL.

Sentința a venit în ziua de luni, 11 martie, și a fost în defavoarea Realtopfarma. Soluția pe scurt a Judecătoriei Cluj-Napoca este următoarea:

„Admite cererea formulată de către reclamanta SDC Imobiliare S.R.L. în contradictoriu cu pârâta Realtopfarma S.A. prin administrator judiciar DASCĂL INSOLVENCY SPRL. Dispune evacuarea imediată a pârâtei, respectiv a bunurilor mobile ale acesteia din imobilul situat în mun. Cluj-Napoca, str. Borzaşi F.N., înscris în C.F. nr. 300868 Cluj-Napoca, nr. cad. 300868. Ia act de manifestarea de voinţă a reclamantei, prin reprezentant convenţional, în sensul solicitării cheltuielilor de judecată pe cale separată. Executorie. Cu drept de apel în 5 zile de la pronunţare, care se va depune, sub sancţiunea nulităţii, la Judecătoria Cluj-Napoca. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 11.03.2024”.

Elena Udrea Adrian Alexandrov
SURSA FOTO: Facebook

În acest context, Realtopfarma va fi obligată să elibereze terenul proprietatea SDC, împreună cu toate bunurile mobile pe care le deține.

În Transilvania Smart City ar fi urmat să locuiască peste 30.000 de oameni

În Transilvania Smart City ar fi urmat să locuiască peste 30.000 de oameni în cele peste 10.000 de locuințe planificate.

Totodată, la acestea se adăugau o grădiniță, o creșă și o școală care urmau să fie donate primăriei. Ar fi fost inclus și un mall, cel mai mare Spa din Transilvania și o telegondolă.

Potrivit sursei menționate, aceasta urma să lege Transilvania Smart City de Iulius Mall și de Aeroportul Internațional Cluj.