Jucătorii echipei Arsenal Londra au revenit la antrenamente însă se pregătesc individual, respectând regulile de distanţare, în contextul pandemiei de coronavirus.

Xhaka, nu se lasă

Primii sosiţi la centrul de pregătire sportivă au fost atacantul francez Alexandre Lacazette, fundaşul brazilian David Luiz şi mijlocaşul elveţian Granit Xhaka. Conducerea grupării şi-a exprimat speranţa că începând cu luna mai antrenamentele se vor putea desfăşura în regim normal, iar Premier League să se poată relua în iunie.

Izolarea „tunarilor”

Jucătorii lui Arsenal erau izolaţi în casele lor din 12 martie, când antrenorul Mikel Arteta a fost testat pozitiv la coronavirus, încă dinaintea impunerii stării de urgenţă în Marea Britanie. Jucătorii şi antrenorii ”tunarilor” au fost acord cu o reducere a salariilor de 12,5 la sută din cauza pandemiei de coronavirus, clubul londonez fiind primul din Premier League care a anunţat o măsură de acest fel.

Nedeterminat

La întreruperea sezonului, Arsenal ocupa locul 9 în clasament, cu 40 de puncte din 28 de partide. Fotbalul profesionist din Anglia a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată din cauza pandemiei de coronavirus care a ucis peste 20.700 persoane în Marea Britanie.