În acest an, Adrian Alexandrov și-a deschis o agenție de imobiliare, pe care a afiliat-o la rețeaua Re/Max, o importantă rețea internațională. În primul an de funcționare, agenția sa a tranzacționat proprietăți în valoare de peste 4 milioane euro.

„Cele mai multe cereri au fost pentru zonele din Dorobanți, Floreasca și Herăstrău. Cea mai mare tranzacție din acest an a fost o vilă de lux în valoare de 840.000 de euro, amplasata in zona Arcului de Triumf, care a fost achiziționată de un investitor străin. Alexandrov spune că agenția pe care o conduce deține în portofoliu proprietăți cu prețuri cuprise între 1 și 3,5 milioane euro, fiind deja în discuții avansate cu potențiali investitori pentru unele dintre acestea,” notează Profit.ro.

În condițiile în care, după cum susține, a depășit break-even-ul operațional, pentru anul viitor Alexandrov își propune dublarea volumului de intermedieri, atât pe segmentul rezidențial, cât și pe partea de renting office & terenuri.

El spune că, atunci când vine vorba de achiziționarea unei proprietăți, comportamentul unui român nu diferă de cel al unui străin, ghidându-se după câteva criterii. Primul și cel mai important este criteriul financiar, urmat îndeaproape de amplasarea și reputația zonei. Un alt criteriu este arhitectura blocului, calitatea construcției și a materialelor folosite, compartimentarea și, mai nou, eficiența termică și energetică a locuințelor, în special a celor noi. Pe lângă toate acestea, potențialii cumpărători mai țin cont de mijloacele de transport în comun și spațiul verde din zonă.