În loc să-şi sărbătorească cum se cuvine ziua de naştere, vineri, Simona Halep este nevoită să facă din nou vizite la medic. Românca a fost nevoită să abandoneze meciul din optimile Wuhan Open contra Elenei Rybakina, după doar 46 de minute petrecute pe teren. Se pare că problemele sunt de natură musculară, în aceeaşi zonă unde a avut probleme şi anul trecut, deşi de această dată nu e vorba de hernie de disc.

„Este o accidentare în zona lombară. Cred că e mai mult musculară, dar nu ştiu până nu fac un control. S-a produs la 4-4, 0-30, cu reverul, am simţit o durere ascuţită. Nu ştiu încă (dacă sunt aceleaşi probleme de anul trecut – n. red.). Pare un pic diferită, dar este în aceeaşi zonă”, a spus Simona Halep după retragerea din turneul din China.

În 2018, tot la începutul sezonului din Asia, Simona a suferit o accidentare. Atunci, problemele medicale au fost destul de grave, împiedicând-o să mai participe la Turneul Campioanelor.

Pe 2 octombrie 2018, românca anunţa că are hernie de disc, însă a ales să nu facă vreo intervenţie chirurgicală: „Mulţumesc fanilor mei de peste tot şi în special din România, pentru grija pe care mi-o poartă şi care sunt îngrijoraţi după ştirile apărute în mass media din România. Aş dori să precizez că este o hernie de disc, într-adevăr, dar sub nici o formă nu se pune problema operaţiei. Voi urmă tratamentul adecvat care constă în exerciţii şi fizioterapie. Voi reveni cu informaţii!”, spunea Halep, în urma controalelor medicale efectuate.