Israelul e gata de război! A ordonat pregătiri imediate: Dacă nu îşi va reduce considerabil programul nuclear, vom soluționa noi problema

În timp ce eforturile diplomatice continuă pentru a împiedica programul nuclear iranian, ministrul Apărării din Israel a ordonat forţelor de securitate să se pregătească pentru o opţiune militară.

„Dacă Iranul nu îşi va reduce considerabil programul nuclear, Israelul va soluţiona singur această problemă”, a transmis ministrul Apărării din Israel, într-un avertisment către întreaga lume, conform hurriyet.com.tr

Proprii oficiali au dezminţit

În timp ce Israelul face declaraţii ameninţătoare la adresa Iranului, un fost oficial militar israelian de rang înalt a declarat că Israelul nu are capacitatea de a distruge în totalitate, cel puţin în următoarea perioadă, programul nuclear iranian şi nici să execute un atac care să poată întârzia într-o măsură importantă acest program.

Pregătirile pentru un atac împotriva Iranului ar dura cel puţin 2 ani

Iar un alt oficial militar a declarat că pregătirea unui atac care să aducă prejudicii serioase proiectului nuclear iranian ar dura cel puţin 2 ani.

Se poate observa că atacurile cu care ameninţă oficialii israelieni că vor distruge în totalitate numeroasele instalaţii nucleare din regiunile îndepărtate ale Iranului necesită resurse mult mai mari decât cele existente în cadrul forţelor armate ale ţării.

Israel, atac cu rachete asupra unor ținte din portul comercial Lattakia, Siria

Amintim că Israelul a lansat un atac asupra Siriei în noaptea de 6 spre 7 decembrie, fiind vizate ținte din portul Lattakia. Ultimul atac lansat de armata israeliană asupra Siriei s-a petrecut în 24 noiembrie, atunci fiind vizate zone ale Hezbollahului libanez pro-iranian. Astfel, Israelul a lansat mai multe rachete care au lovit containere din portul Lattakia, în vestul Siriei.

„În jurul orelor 01:23 (23:23 GMT luni), duşmanul israelian a întreprins o agresiune aeriană cu mai multe rachete, vizând parcul de containere din portul comercial Lattakia”, a declarat o sursă militară siriană citată de SANA.

În urma acestui bombardament, a luat foc „un anumit număr de containere comerciale”, fără a face victime, a precizat agenţia siriană, făcând referire la „o ripostă a apărării noastre antiaeriene”.

Fotografii difuzate de SANA arată un incendiu în parcul de containere, iar televiziunea de stat a dat asigurări ulterior că „echipele de pompieri au stins incendiul care s-a declanşat în portul Lattakia în urma agresiunii israeliene”.

De la începutul războiului în Siria, în 2011, Israelul a lansat sute de raiduri aeriene asupra teritoriului sirian, ţintind în special poziţii ale forţelor iraniene şi ale Hezbollah, care luptă de partea regimului de la Damasc.