Partida echipei naţionale de fotbal a României cu Islanda, din semifinalele play-off-ului Campionatului European, care fusese reprogramată pentru 4 iunie de UEFA ca urmare a pandemiei de coronavirus, a fost amânată din nou de forul continental la o dată care va fi stabilită ulterior, informează, miercuri, FRF pe site-ul său oficial.

Meciul trebuia să se joace iniţial la 26 martie; a fost apoi reprogramat pentru 4 iunie

„UEFA a organizat miercuri o videoconferinţă cu liderii tuturor federaţiilor europene. În urma consultărilor, în contextul evoluţiei pandemiei COVID-19, prin decizie de Comitet Executiv, forul a decis amânarea tuturor partidelor internaţionale programate până la finalul lunii iunie (seniori, senioare, juniori, junioare). Aşadar, meciurile din barajul pentru turneul final al Campionatului European de fotbal, programate iniţial în luna martie şi mutate ulterior pentru luna iunie, au fost din nou amânate. Datele exacte de disputare ale meciurilor decisive urmând să fie comunicate ulterior de forul de la Nyon”, se arată pe site-ul citat.

Echipa naţională de fotbal a României trebuia să joace iniţial la 26 martie, la Reykjavik, cu selecţionata Islandei, partida contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2021. Meciul a fost ulterior reprogramat pentru 4 iunie ca urmare a pandemiei de coronavirus, iar acum a fost amânat din nou. O victorie în această partidă ar pune România în postura de a juca ulterior, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în faţa Bulgariei sau Ungariei. Turneul final al Campionatului European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, a fost amânat de UEFA pentru 11 iunie – 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

Ce alte măsuri a mai anunţat UEFA miercuri, cu privire la turneele continentale?

Tot miercuri, UEFA a anulat turneul final EURO Under 17 (masculin) care trebuia să fie găzduit de Estonia în 2020. A fost anulată şi disputarea fazei Turul de Elită, unde România U17 era calificată (grupa era programată în Belgia). Pentru EURO Under 17 2020 (feminin) forul continental va căuta, în continuare, identificarea unei posibilităţi pentru disputarea turneului final din Suedia şi a ultimei faze preliminare, Turul de Elită, unde România este calificată (grupă programată în Ungaria).

De asemenea, pentru EURO Under 19 2020 (masculin) se va căuta identificarea unei posibilităţi pentru disputarea turneului final din Irlanda de Nord şi a ultimei faze preliminare, Turul de Elită. UEFA a anulat turneul final al EURO Under 19 2020 (feminin) care trebuia să fie găzduit de Georgia. S-a anulat, implicit, şi disputarea fazei Turul de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Ţările de Jos), scrie Agerpres.

În ceea ce priveşte licenţierea cluburilor pentru cupele europene, UEFA a prelungit termenul pentru finalizarea tuturor procedurilor.

Competiţiile de club continentale urmează să reînceapă după reluarea competiţiilor interne, însă în acest moment se discută pe mai multe scenarii aflate sub analiză.

La nivelul UEFA se vor continua discuţiile pentru identificarea celei mai bune soluţii, fie extinderea perioadei de transferuri, fie decalarea acesteia, direcţia fiind aceea de flexibilitate în rezolvarea situaţiei, aşa cum Federaţia Română de Fotbal a solicitat. Următoarea videoconferinţă a UEFA cu liderii tuturor asociaţiilor naţionale va avea loc la jumătatea lunii aprilie.