‘Avem acum, cu acest nivel de TVA, unul dintre cele mai ridicate niveluri de impozitare şi va rămâne aşa cel puţin câţiva ani, pentru că altfel înseamnă ca am introdus o instabilitate fiscală totală în ţara asta’, a afirmat Mugur Isărescu.

Acesta a subliniat că, fără această TVA, România are un nivel de impozitare relativ scăzut la impozitele mari, însă numărul mare de impozite, de raportări, ‘hărţuiala aproape nesfârşită’ dau un climat neprielnic pentru o afacere.

‘În continuare e o confuzie mare între afacere şi afacerist. A face afacere înseamnă a crea locuri de muncă, a plăti salarii, a plăti impozite, într-un mediu concurenţial. Asta e economia de piaţă. Trebuie să o acceptăm. Confuzionarea mediului de afaceri cu ‘tunarii’, cu afacerile neserioase, nu spunem că nu se întâmplă în România, dar e neserioasă. Mediul de afaceri trebuie încurajat, spiritul antrepenorial trebuie încurajat, la fel ca munca, la fel ca inovaţia. Aceasta e baza creşterii economice sănătoase, nu altceva’, a explicat şeful BNR.
SURSA: Agerpres