Publicăm textul integral mai jos:

Când ești cel mai bogat om din lume, așa cum a fost Bill Gates aproape în fiecare an, începînd din 1995 până în 2017, vei provoca invidii și controverse.

Secretele lui Bill Gates

Când ești cel mai bogat om din lume și, în timpul unei dezbateri TED despre malarie, eliberezi țânțari modificați genetic pentru a demonstra că săracii nu ar trebui să fie singurii îngrijorați de boală, oamenii vor începe să se teamă că devii un ticălos.

Când ești unul dintre cei mai bogați oameni din lume și compania ta are contracte mari cu guvernul chinez, dar în aprilie 2020 spui că nu e momentul pentru a investiga cum a început pandemia COVID-19, vei genera critici vehemente.

Adevărul despre Bill Gates

Când ești unul dintre cei mai bogați oameni din lume și spui la un post TV că SUA au „reacționat prost” la virus, în timp ce „China a făcut multe lucruri bune”, îți vei face, cu siguranță, dușmani.

Când ești unul dintre cei mai bogați oameni din lume și anunți lumea că te-ai „angajat să asculți și să afli mai multe despre rasismul sistemic pentru a ajuta la crearea unui viitor echitabil”, dar forța de muncă a companiei tale este formată din doar 4,4% persoane de culoare, oamenii vor începe să creadă că ești un ipocrit și un mincinos.

Când ești unul dintre cei mai bogați oameni din lume și, probabil, la viața ta, ai mâncat cea mai bună carne de vită, dar afirmi acum că „țările bogate ar trebui să mănînce carne de vită 100% sintetică”, îți vei face și mai mulți dușmani.

Când marea ta propunere de a face față pandemiilor viitoare se bazează pe faptul că guvernul chinez este sincer și direct, oamenii ar putea începe să creadă că nu ești la fel de inteligent sau perspicace pe cât pare să arate norocul care te-a făcut miliardar.

Când ești unul dintre cei mai bogați bărbați din lume și anunți că divorțezi, unii oameni vor râde în barbă văzând că banii nu pot cumpăra nici fericirea, nici o căsătorie fericită.

Iar când ești unul dintre cei mai bogați oameni din lume și, după anunțarea divorțului, se află că ai primit sfaturi matrimoniale de la prietenul tău, Jeffrey Epstein, sau că a ta companie a trebuit să se ocupe de relațiile tale „inadecvate” la locul de muncă și de acuzații de hărțuire, oamenii se vor întreba cum ai acumulat averea și acest statut social.