Ionuț Stroe reafirmă sprijinul coaliției pentru candidatul Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei

Potrivit declarațiilor lui Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu este văzut de liberali ca având o reputație excelentă în calitate de manager și medic, o reputație care nu poate fi contestată de nimeni. Indiferent de presupuneri sau de atacuri, conform lui Stroe, Cătălin Cîrstoiu este persoana care, în acest moment, deține candidatura și capacitatea necesară pentru a conduce și a înțelege orașul.

”Nu s-a anunţat absolut nimic, există o decizie, din punctul nostru de vedere domnul Cîrstoiu are o foarte bună reputaţie ca manager şi medic, asta nu i-o poate lua nimeni şi indiferent de presupuneri, că se va schimba această candidatură, indiferent de atacuri, scenarii sau fitile, el este cel care în acest moment are şi candidatura şi anvergura să conducă şi să înţeleagă acest oraş”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, în emisiunea România Politică de la Prima News.

Ionuț Stroe a subliniat că atât Partidul Național Liberal (PNL), cât și Partidul Social Democrat (PSD) își doresc să câștige Primăria Generală a Capitalei.

”Exact de la acest subiect pleacă şi discuţiile noastre, de aici pleacă tot. De asta ne uităm atât de serios la ce şanse are domnul Cîrstoiu, de asta încercăm să facem această analiză de etapă, să vedem în ce stadiu ne găsim, să luăm cele mai bune decizii şi cea mai eficientă strategie pentru a fi cei care câştigă primăria generală şi majoritatea în CGMB”, a arătat el.

Nicușor Dan nu va avea sprijinul liberalilor

Ionuţ Stroe a ţinut să precizeze că ”în momentul de faţă există doar o analiză pe care atât PNL cât şi PSD o fac, o analiză de etapă”. El a spus că analiza este ceva perfect normal înainte de alegeri și a precizat că discursul medicului Cîrstoiu din conferinţa de presă i s-a părut ”coerent şi onest” în legătură cu acuzaţiile care i se aduc privind incompatibilitatea.

”Nu facem şi nu desfacem candidaturi la televizor. Există o situaţie dată la acest moment, ne dorim să avem şi să fructificăm (..) acest avantaj transformat în oportunitate al forţei politice pe care o avem în momentul de faţă. Noi, liberalii şi social-democraţii avem forţa de a atinge peste 50% din opţiunile oamenilor din Bucureşti şi în mod evident dorim să transferpm acest suport şi candidatului nostru”, a arătat Stroe.

Ionuţ Stroe a comentat și scenariul susţinerii candidaturii lui Nicuşor Dan de către PNL.

”Exclus acest scenariu pentru că am asumat transparent acum aproape trei ani de zile această construcţie politică, este, dacă vreţi, această alianţă cel mai matur lucru din politica românească din ultimii 20 de ani şi în mod garantat aceasta este calea pentru a câştiga majorităţi nu numai la Bucureşti ci şi în ţară şi bineînţeles la guvernare. Atâta vreme cât avem rezultate împreună, atâta vreme cât construim lucruri solide şi avem rezultate concrete, este absolut normal să continuăm aşa”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Stroe a completat că speculațiile făcute de către Nicușor Dan în legătură cu o eventuală susținere ar trebui privite ca fiind în cheie electorală, adică el încearcă să speculeze acest moment de dificultate.

Despre riscul ruperii coaliţiei de guvernare, în cazul unui eşec la Capitală, Ionuţ Stroe a afirmat că nu există acest risc. Stroe a subliniat că cele două partide au traversat momente mult mai dificile decât acest lucru și au depășit crize economice și crize de toate felurile, sociale, inclusiv criza prețurilor din energie. El a adăugat că sunt lucruri mult mai grave decât pierderea alegerilor pe București. Liberalul a mai menționat că toată lumea este optimistă și încrezătoare că vor câștiga Bucureștiul.