Purtător de cuvânt al liberalilor a transmis formațiunea îl va evalua pe primarul Nicuşor Dan după modalitatea în care îşi face treaba în Bucureşti.

„Vă pot asigura că PNL îl va evalua pe primarul Nicuşor Dan după felul în care îşi va face treaba în Bucureşti, după felul în care îşi onorează promisiunile din campania electorală, moment când noi l-am susţinut.

În legătură cu chestiuni care ţin de comportamentul sau legalităţile semnalate de ANI, în ceea ce priveşte persoana dânsului, lăsăm justiţia să evalueze aceste aspecte dar, într-adevăr, pe partea cu oraşul avem solicitări, avem proiecte, avem nişte mulţumiri, le-am transmis şi am trasat şi un timing în legătură cu rezolvarea lor şi aşteptăm rezultate de la acest primar care a fost învestit cu încredere de PNL şi de votanţii noştri.

Noi nu ne vom pronunţa, noi nu dăm verdicte, este o speţă nouă, aici este normal ca această speţă să parcurgă traseul legal. Dar să lăsăm justiția să-și facă datoria. Aceste acuzații țin de persoana primarului și de ce a făcut.

Noi vrem să clarifice și față de bucureșteni și față de organeșe de cercetare. (…) Noi nu dăm verdicte, nu ne vom pronunța. Oricine – indiferent de nume – să răspundă pentru ceea ce a făcut”, a declarat Ionuț Stroe la Digi24.

Susținerea PNL-ului pentru Nicușor Dan este condiţionată de 10 obiective

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL a afirmat că în ceea ce priveşte susţinerea pentru primarul Nicuşor Dan, „ea este condiţionată de cele 10 obiective măsurabile pe care i le-au impus pentru a fi realizabile în 6 luni de zile şi sunt legate de teme mari ale Bucureştiului”.

Sunt proiecte pe care noi le-am susţinut în CGMB”, a mai spus Ionuţ Stroe, el afirmând că sunt obiective fezabile în şase luni şi fac parte din oferta politică pe care PNL a avut-o împreună cu el când a obţinut Primăria Capitalei.

Ionuț Stroe spune că USR are comportament duplicitar

De asemenea, acesta a vorbit și despre reacţia dură venită din partea liderului USR, susținând că formațiunea are un „comportament duplicitar”.

„Nu înţeleg de ce se autopronunţă apropo de Nicuşor Dan şi nu înţeleg de ce nu le mai place statul de drept celor din USR, sau poate doar când e vorba de alţii. Adică cei care nu demult ridicau în slăvi ANI şi arătau cu degetul pe toţi cei care erau semnalaţi de ANI sau DNA sau alte instituţii având probleme, acuză în momentul de faţă această instituţie de incorectitudine şi o demonizează, ba mai mult, spun că este folosită în interes politic. Aşa au făcut şi în cazul doamnei Clotilde Armand, din păcate, când funcţionează justiţia nu le convine, când e vorba de alţii îşi schimbă opinia. Lucrul acesta este deja un comportament obişnuit pentru USR”, a spus Ionuț Stroe.

Amintim că reacția a venit după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul pentru abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și pentru incompatibilitate în cazul primarului general Nicușor Dan.