Ion Țiriac a povestit un eveniment din SUA care l-a lăsat fără cuvinte. Mai exact, el a vorbit despre liceul unde a studiat unul dintre fii săi, Karim Mihai.

Omul de afaceri susține că deși este european și nu este un pro-american ceea ce a văzut în SUA l-a marcat. Mai exact, deși a plătit suma de 80.000 de dolari pe an pentru studiile fiului său, regulile de acolo sunt mult mai stricte decât în orice altă unitate de învățământ din România. 

„Eu nu sunt extraordinar de pro-american! Eu sunt european, crescut în Europa, am mai văzut și Germania. Dar pe unul dintre feciorii mei l-am trimis la liceu în Statele Unite. După două luni, m-am dus și eu să îl întreb pe ăla, că avea 15 ani deja, se pregătea pentru facultate.

Domne, academic cum e băiatul? Zice: ‘Aaa, domnule Țiriac, îți garantez eu că ia între 90 și 93, maximum de puncte, la Harvard! Dar academicul la noi e o treime!’. Zic: ‘Ce vorbești, măi, Vasilică, cum o treime? Îți dau 80.000 de dolari pe an pentru o treime!?’”, a spus Ion Țiriac la TVR.

Ion Țiriac, despre studiile din SUA

Totodată el a mai subliniat faptul că în SUA sportul este mult mai apreciat și esențial pentru finalizarea studiilor. Potrivit acestuia, la liceul respectiv existau 30 de terenuri de tenis, două de baschet, mai multe terenuri de volei, plus un campus mare și un bazin olimpic.

„Zice: ‘Domnule Țiriac, dacă vrei să pregătești un profesor universitar, acolo e biblioteca! A doua treime e sportul!’. Cum ai spus? Avea și un campus un pic mai mare, 30 de terenuri de tenis, două de baschet, 15 de volei, patinoar olimpic, bazin olimpic. La liceu! Vă dau cuvântul meu de onoare!”, a mai adăugat el.

În același timp, el le-a recomandat tuturor să arunce o privire asupra liceului respectiv pentru a vedea ce se întâmplă acolo și cum sunt pregătiți elevii pentru viață.

Potrivit milionarului, fiecare copil face două ore de sport pe zi și este obligat să facă două sporturi diferite, spre deosebire de România.

„Uitați-vă pe internet la liceul din Deerfield, Massachusetts! ‘Iar ultima treime este viața copilului de aici cu contactele. Ei rămân cu contactele dintre ei o viață întreagă’. Ei pregătesc copiii pentru viață, iar fiecare copil are două ore de sport pe zi și fiecare e obligat să fie în două echipe, la două sporturi diferite”, a mai povestit Ion Țiriac.