Ion Ţiriac a dat încă o lovitură de proporții pe piața imobiliarelor. Celebrul miliardar şi-a cumpărat două apartamente în Mamaia. Valoarea acestora depășește imaginația românilor de rând. Pentru fostul tenisman cu o avere de peste un miliard de euro, ele nu reprezintă decât încă două apartamente în lungul șir pe care îl are în proprietate.

Ca mai toată lumea, Ion Ţiriac a fost ținut pe loc de pandemia de COVID care a lovit întreg globul. Cum nicvi vârsta şi nici programul foarte încărcat nu i-a mai permis, el s-a orientat să investească în România. Cum una dintre cele mai căutate zone de vacanță este litoralul, Țiriac nu a stat mult pe gânduri. El şi-a căutat şi achiziţionat două proprietăţi care să-i satisfacă dorințele de confort cu care este obinuit.

Ion Țiriac a cumpărat, în consecință, două apartamente situate chiar pe plaja din Mamaia, la aproximatix 50 de metri de malul mării. Acestea se bucură de o privelişte superbă şi au toate facilităţile necesare pentru o vacanţă relaxantă.

Cum arată apartamentele cumpărate de Țiriac

Un apartament în blocul unde Ţiriac îşi petrece vacanţa, Neo Mamaia, costă între 400.000 şi 1.000.000 de euro. Neo Mamaia reprezintă o divizie a companiei One United Properties şi este dedicată proiectelor rezidenţiale exclusiviste de tip boutique, susține click.ro. Construcţia acestui bloc a început în toamna lui 2018, iar la finele anului 2020 unităţile au fost scoase la vânzare. Cele 50 de apartamente sunt dispuse pe 5 etaje şi sunt împărţite astfel: 12 apartamente cu 2 camere, 16 apartamente cu 3 camere, 20 de apartamente cu 4 camere şi două apartamente cu 5 camere. Interioarele sunt finisate cu grijă, iar luxul nu poate fi descris. Mobilierul şi accesoriile pentru baie, bucătărie, dormitor şi living sunt aduse din străinătate. Preţurile se justifică şi nu se adresează omului de rând.

Ion Ţiriac se află printre primii proprietari ai acestui complex-boutique şi a fost văzut deseori făcând plajă „în faţa casei”. Plaja H2O, cu “şezlonguri-puf” portocalii, este cea mai aproape de reşedinţa de la mare a miliardarului şi este una dintre cele mai apreciate. Afaceristul ar fi plătit în jur de două milioane de euro pentru două apartamente de lux.

„În momentul de faţă mai este disponibil un singur apartament cu 3 camere tip duplex, iar preţul este de 890.000 de euro, deţine terasă, iar locul de parcare este subteran şi costă 30.000 de euro. Preţurile nu sunt fixe, nu v-aş putea spune acum cât costă un apartament cu două camere, fiindcă depinde de perioada achiziţiei. Preţul imobilelor creşte pe parcursul finalizării construcţiei”, a declarat un reprezentant al companiei Neo Mamaia Residence conform sursei citate.

Sursă foto: Dreamstime