Partidele de Dreapta nu au obținut rezultatul scontat la alegerile parlamentare de de duminică, dar președintele Klaus Iohannis nu renunță. I-a pus pe cei de la PNL, USR PLUS și UDMR la aceeași masă pentru a obține majoritatea care să dea viitorul Guvern.

Iohannis face jocurile!

Cei de la PNL au decis, în acord cu Iohannis, să-l susțină pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, pentru funcția de premier. În acest sens, președintele Klaus Iohannis i-a chemat la negocieri și pe liderii celor de la UDMR și USR PLUS pentru a parafa practic toată înțelegerea chiar înaintea consultărilor oficiale.

S-a aflat deja, pe surse, că președintele Klaus Iohannis are la această oră o întâlnire cu premierul propus, Florin Cîțu și cu liderii partidelor parlamentare care vor forma viitoarea coaliție guvernamentală.

Potrivit unor surse politice, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor disută cu președintele înainte de negocierile oficiale dintre partide. Discuțiile au început la ora 9.

Discuția cu președintele are loc și înainte ca acesta să plece din țară pentru două zile. urmează să plece din țară două zile. Joi și vineri Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles. Conducerea PNL a validat, miercuri seara, propunerea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier.

Florin Cîțu, propus pentru funcția de premier

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că Biroul Politic Naţional al liberalilor a decis, cu o singură abţinere, ca Florin Cîţu să fie propus pentru funcţia de premier.

„Cu o singură abţinere, Biroul Politic Naţional al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcţia de premier să fie Florin Cîţu”, a spus Orban la sediul PNL.

Orban a dezvăluit că şi el şi preşedintele Klaus Iohannis au scris, la iniţiativa şefului statului, propunerea de premier. „Am scris acelaşi nume”, a menţionat Orban.

El a afirmat că nominalizarea lui Cîţu nu este una întâmplătoare.

„Va urma o perioadă dificilă în care este nevoie de o bună cunoaştere a administraţiei, a situaţiei finanţelor publice, este nevoie de un premier care să aibă credibilitate în faţa mediului de afaceri, instituţiilor financiare internaţionale, să nu uităm că domnul ministru Cîţu a purtat negocieri extrem de importante şi cu partenerii europeni, a purtat negocieri importante cu instituţii internaţionale, a reuşit alături de ceilalţi – Banca Naţională, de Guvern să menţină ratingul de ţară într-o situaţie extrem de dificilă pentru România. Domnul ministru cunoaşte foarte bine care sunt problemele cu care ne-am confruntat în perioada guvernării şi în mare parte are şi pregătite soluţii, care multe dintre ele se derulează în continuare”, a explicat Orban.