Cu această ocazie, președintele Klaus Iohannis a apreciat că dezvoltarea de competenţe digitale este vitală pentru România. Totodată, el a mai subliniat și importanţa accelerării procesului de transformare digitală a economiei în perioada post-COVID19.

Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială, iar potrivit sursei citate, preşedintele Iohannis a încurajat Microsoft în ceea ce priveşte angajamentul ambiţios cu privire la protejarea mediului şi climă. Totodată, șeful statului a mai adăugat că doreşte ca mediul de business să fie din ce în ce mai implicat în rezolvarea crizei climatice şi să îşi asume ţinte de reducere de emisii voluntare.

În ceea ce privește subiectele dezbătute, sursa citată arată că este nevoie de proiecte care pot fi dezvoltate în România, atât în domeniul infrastructurilor de cloud, cât și a dezvoltării competențelor digitale.

„În cadrul discuţiilor au fost evidenţiate proiectele importante pe care compania doreşte să le dezvolte în România, în domeniul infrastructurilor de cloud şi al dezvoltării de competenţe digitale. Cu privire la aceste proiecte, preşedintele României a apreciat că dezvoltarea de competenţe digitale este vitală, iar intensificarea utilizării serviciilor de cloud ar trebui să aibă o contribuţie semnificativă din perspectiva valorificării oportunităţilor unui viitor economic digital.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa accelerării procesului de transformare digitală a economiei în perioada post-COVID19, încurajând o prezenţă cât mai activă în România a companiei Microsoft, alături de alţi actori competitivi ai sectorului IT&C, care să dinamizeze reformele din administraţie şi economie”, arată Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis își dorește utilizarea de tehnologii inovative

Sursa citată mai precizează că președintele Iohannis a subliniat și faptul că sprijinul pentru digitalizarea economiilor ar trebui consolidat, în contextul Pieţei Unice Digitale, pe direcţia stimulării interesului pentru utilizarea de tehnologii noi, inovative, şi a creşterii accesului la resurse digitale.

Amintim faptul că în cursul zilei de luni, dar și marți, preşedintele Klaus Iohannis participă  la Summitul liderilor mondiali în cadrul Conferinţei Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26), care are loc la Glasgow.

Luni, în debutul reuniunii COP26, şeful statului s-a salutat cu mai mulţi lideri mondiali, între care preşedintele SUA, Joe Biden. De asemenea, în marja COP26 a avut o întâlnire cu Prinţul Charles.

În cursul zilei de marți în schimb, şeful statului urmează să susțină declaraţia naţională din cadrul segmentului la nivel înalt al COP26 şi va participa la evenimentul „Acţiune privind pădurile şi utilizarea terenurilor”, organizat de Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.