„Rectificarea bugetară nu are nicio legătură cu necesitatea consolidării bugetului național, ci este un instrument de sancționare bugetară a adversarilor politici și instituțiilor nesubordonate PSD. În privința Administrației Prezidențiale, președintele României consideră că rectificarea bugetară anunțată reprezintă o încălcare grosolană și o încercare de a bloca activitatea unei instituții fundamentale”, a anunțat Mădălina Dobrovolschi.

„Consecințele sunt grave asupra acțiunilor președintelui României și implicit a reprezentării statului român(…). Guvernul a apelat la această formă de sabotaj bugetar. Aici nu este vorba despre Klaus Iohannis, este vorba despre statul român și despre cetățenii săi”, a mai spus Mădălina Dobrovolschi.

Vă amintim că Guvernul a făcut public proiectul rectificării bugetare potrivit căruia rectificarea este pozitivă (aproape 6 miliarde de lei), dar cu tăieri de fonduri de la SRI, SIE, STS, SPP şi Administraţia Prezidenţială. Acest lucru i-a supărat pe șefii serviciilor, care s-au plâns la Iohannis. În acest context, președintele a decis să iasă public și să lanseze un atac dur la adresa PSD, mai ales că și el a avut de suferit.