Imediat a fost contrazis, iar asta l-a scos din minți."A spus că ”Protocoalele nu au fost în mandatul meu", au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, surse social-democrate, despre consultările de la Palatul Cotroceni pe tema legislației în domeniul justiției.

Potrivit surselor citate, delegația PSD de la Cotroceni i-a răspuns șefului statului că nu este adevărat și social-democrații au invocat protocolul din 2016 încheiat între SRI și Parchetul General.

Delegația PSD de la Palatul Cotroceni a fost formată din Liviu Dragnea, Florin Iordache, Robert Cazanciuc, Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, după consultările pe Legile Justiției, că i-a adresat președintelui Klaus Iohannis, pe lângă cele 10 puncte privind statul de drept, și șapte întrebări, dar nu a vrut să se le facă publice.

"A fost o discuție relativ așezată, în care domnul președinte ne-a exprimat punctul dumnealui de vedere, în sensul că ar trebui reluat procesul legislativ. Nu e nevoie, în opinia noastră, pentru că există deja OUG 92, care intră în procedură parlamentară și care cuprinde recomandările Comisiei de la Veneția. Noi nu am respins niciodată o discuție despre sistemul de justiție din România. Dimpotrivă, a fost un obiectiv asumat, pentru că am decis din 2016 să facem greșeala să ne facem că nu vedem ce se întâmplă în România, că nu vedem abuzurile în sistemul de justiție din România. Nu putem să ne facem că nu există niște protocoale secrete, toxice, care a parazitat instituții importante ale statului, care au fost folosite de unele forțe oculte", a declarat Liviu Dragnea.

Delegația PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, a mers la Cotroceni cu un document ce prevede 10 puncte legate de statul de drept, printre acestea fiind stoparea abuzurilor, garantarea independenței judecătorilor și răspunderea magistraților pentru reaua-credință.