Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că ar fi potrivită o schimbare din funcţie a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, Marcel Ciolacu şi, respectiv, Teodor Meleşcanu.

„Mi s-ar părea potrivită schimbarea preşedinţilor Parlamentului. Mi s-a părut oarecum ciudat ca şedinţa solemnă să fie prezidată de un vechi şi cunoscut nomenclaturist”, a spus Iohannis, la o întâlnire informală cu jurnaliştii organizată la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

Şeful statului a adăugat că, în acest context, ar fi fost bine „să se fi dat Legea lustraţiei, la momentul potrivit”.

Ce a răspuns Marcel Ciolacu

Ca răspuns la afirmaţia şefului statului, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că, din punctul său de vedere, nu există o problemă în legătură cu schimbarea sa din funcţie, pentru că PSD este în Opoziţie, dar a adăugat că aceasta trebuie să se facă cu respectarea Constituţiei, a alegerilor în vigoare şi a regulamentului parlamentar.

„Orice funcţie nu este pe viaţă. (…) Dar, Constituţia prevede şi alegerile anticipate, şi schimbarea Guvernelor, în momentul în care se schimbă majorităţi, de aceea există moţiuni. Există şi posiblitatea de a fi schimbat, dar respectând legea, Regulamentul Camerei, respectiv Regulamentul Senatului şi majorităţile care se strâng în jurul preşedintelui. N-am auzit de intenţii reale de schimbare, dar n-ar fi o problemă, PSD-ul se află acum în Opoziţie. Suntem singurul partid de Opoziţie din acest moment. (…) Nu e un deranj sau un disconfort pentru mine o încercare de schimbare a mea din funcţie. Ce doresc, dacă se încearcă aşa ceva, să fie conform Constituţiei şi alegerilor în vigoare şi Regulamentului Camerei Deputaţilor”, a precizat Ciolacu.

Vă recomandăm să citiți Documente inedite, povești secrete, reportaje de senzație în noul număr al revistei Evenimentul Istoric! Disponibil pe piață din 20 decembrie