Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat azi că va reuni săptămâna viitoare, luni, Comitetul Executiv Național al partidului pentru a dezbate proiectul de buget pe 2020 pe care Guvernul și-a angajat răspunderea. Astfel, cei din PSD vor decide dacă vor sesiza Curtea Constituțională în privința proiectului. 

„În ceea ce priveşte o eventuală sesizare la Curte, este o decizie politică pe care doresc să o iau în cadrul partidului şi o să vorbesc cu colegii mei astăzi să fac un Comitet Executiv în principal cu această temă în ziua de luni, deci în termenii constituţionali”, a afirmat Ciolacu, la Parlament.

De asemenea, Marcel Ciolacu a spus și că există posibilitatea ca PSD-ul să înainteze o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

 “Nu este nimic exclus, cred că ar fi cea mai stufoasă moţiune de cenzură, dar, în acest moment, matematic vorbind, există o majoritate. În primul rând să vedem forma şi pe urmă fondul. Nu am apucat să ne uităm pe buget în detaliu. În seara asta, o echipă de economişti la care o să particip şi eu o să ne uităm în detaliu să vedem exact ce conţine proiectul de buget”, a adăugat Ciolacu.

Ciolacu a precizat că chiar dacă PSD va ataca la CCR, va formula şi amendamente la proiectul de buget. 

„Este obligatoriu depunerea de amendamente. Cu adevărat, nu se discută în plen, se discută în şedinţa de Guvern”, a mai spus Marcel Ciolacu