România este lovită crunt de pandemia de coronavirus. Președintele Klaus Iohannis nu a stat degeaba. A avut o întâlnire cu mai mulți miniștri. La final, a făcut un anunț grav. România are o mare problemă.

Apel de ultimă oră al lui Klaus Iohannis

Apel de ultimă oră al președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului deplânge situația din România, dar are un mesaj clar pentru toți cetățenii.  „Din păcate, astăzi avem aproape 2000 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Este foarte mult. Să ne străduim mai mult ca să îngrădim răspândirea virusului.

Evitați orice contact izic. Stați la distanță unii de alții. Trebuie să reușim împreună pentru categoriile cele mai vulnerabile. Cei mai vulnerabili sunt persoanele peste 65 de ani.

Sunt norme în vigoare. Depinde de noi toți să le respectăm. Să-i protejăm pe cei din categoriile vulnerabile. Să îi respectăm pe pensionarii noștri. Lăsați două ore pensionarii să-și facă aprovizionarea”, a spus șeful statului.

Mai mult, Iohannis a făcut dezvăluiri și de la întâlnirea cu cei din Guvern. „Am discutat cu premierul și cu mai mulți miniștri. Am discutat despre halate, măști. Este o problemă reală. Am încercat să identificăm producători români pentru aceste lucruri. Unii s-au reprofilat și vor produce măști, halate de protecție.

Vrem să promovăm produse românești în acestă perioadă. E o oportunitate foarte bună. „, a spus Klaus Iohannis.