Scandal în PNL după ultimele afirmații făcute de Rareș Bogdan. Liderul PNL, Ludovic Orban, a avut luni o întâlnire cu președintele Iohannis la Palatul Cotroceni, conform unor surse politice.

Se pare că cei doi lideri politici au discutat despre situația din partid. Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a cerut duminică seară demisia lui Orban din funcția de președinte al liberalilor. Acesta a lansat un atac dur la adresa fostului premier, scrie G4Media.ro.

Orban, discuții urgente cu Iohannis privind soarta lui din PNL

Discuția dintre Iohannis și Orban a avut loc pe fondul tensiunilor din partid, declanșate de modul în care șeful PNL a negociat cu USR PLUS și UDMR, partenerii de guvernare. Singurul lider PNL care l-a susținut public pe Rareș Bogdan în atacul său la Ludovic Orban a fost Robert Sighiartău, secretarul general al partidului. Ludovic Orban s-a abținut de la comentarii publice astăzi.

Schimbări importante în PNL

Liberalii discută în aceste zile despre organizarea congresului ordinar la care se va alege conducerea partidului. În partid ar exista deja două facțiuni. Potrivit lui Rareș Bogdan: tabăra lui Ludovic Orban și o tabără reformistă din care ar face parte mai mulți lideri din Transilvania. Duminică, Rareș Bogdan a spus că regretă faptul că a doua zi după alegeri că nu a ieșit cu Robert Sighiartău și cu Florin Roman să ceară demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al PNL

Este singurul președinte de partid care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție, a mai spus Rareș Bogdan despre Ludovic Orban.

Europarlamentarul a mai declarat că lui Ludovic Orban îi este frică de Rareș Bogdan. “Am văzut că sunt ocolit, dar n-am zis nimic, a mai spus europarlamentarul, care a spus că În București, PNL a luat doar 21%, sub media pe țară”. Acesta a insistat pe faptul că Ludovic Orban trebuia să-și dea demisia din funcția de președinte al PNL.

Rareș Bogdan ar putea candida la șefia partidului

Nemulțumirile liberalilor la adresa lui Ludovic Orban contabilizează multe acuzații. Cedarea în fața USR-Plus a ministerelor economice la negocierile politice din decembrie pentru formarea guvernului. PNL a rămas cu ministerele sociale, Educația și Munca, despre care opozanții lui Orban spun că nu ajută PNL să-și pună în aplicare programul de guvernare axat pe reforme economice și pe investiții.

Orban, atacat dur de Sighiartău

“Am avut o discuție cu președintele Orban și i-am spus că negocierile nu sunt în favoarea PNL. Și că ceea ce se întâmplă în PNL nu e în regulă. La un moment dat, Ludovic Orban a vrut iar să-l retragă pe Florin Cîțu și am spus că nici din punct de vedere moral, uman și al strategiei partidului nu este în regulă ca Florin Cîțu să cedeze și să meargă iarăși domnul Orban, după ce și-a dat demisia și a pierdut alegerile. Domnul Orban nu a fost de acord ce i-am spus. Avem nevoie de o echipă care să negocieze pentru partid și nu pentru indivizi”, a afirmat Sighiartău, conform Digi24.

Acesta spune că mulți colegi de partid sunt nemulțumiți că PNL a cedat ministere importante.

“Era bine dacă aceste discuții le aveam în BPN, numai că el n-a mai fost convocat de ceva timp. E clar că intrăm într-o logică de campanie pentru congres. Nu este neapărat un scandal, sunt lucruri care trebuie spuse, pentru că au fost ținute mult prea mult în holurile și în birourile unora sau altora”, a precizat Sighiartău.

Scandal total în PNL! Se cere intervenția lui Iohannis! Ludovic Orban a explodat după atacul lui Rareș Bogdan (Surse)