Este vestea dimineții dată de către președintele României, Klaus Iohannis. Șeful statului a reacționat imediat după o reușită importantă a țării noastre.

Iohannis dă cea mai bună veste!

România va găzdui o manifestare extrem de importantă. Primul anunț fusese făcut de către ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Iohannis a confirmat totul.  „Salut succesul diplomatic excepțional al României de a obține găzduirea Centrului European de Securitate Cibernetică la București.

Este o oportunitate deosebită de a contribui la securitatea cibernetică a tuturor statelor membre UE, stimulând cercetarea și inovarea în domeniu.”, a scris Klaus Iohannis pe o rețea de socializare.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a dezvăluit faptul că România a înregistrat o mare victorie. Țara noastră a obținut găzduirea Centrului Cyber al UE, agenția care se ocupă de securitatea cibernetică.

”Succes excepțional pt #România: după demersuri diplomatice intense, incl la nivel înalt, #București va găzdui Centrul Cyber al UE – prima Agentie UE de pe teritoriul RO. Expertiza României în #IT a fost recunoscută în Europa. România va contribui la ecosistemul european de #SecuritateCibernetică”, scrie Bogdan Aurescu, pe o rețea de socializare.

Guvernul a aprobat la începutul lui octombrie o ordonanţă de urgenţă prin care dădea atribuţii Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor să caute un sediu pentru eventuala găzduire a unei noi agenţii a UE – Centrul european de competenţe în domeniul securităţii cibernetice (Centrul CYBER al UE). Demersul viza depunerea candidaturii României pentru a găzdui această agenţie.

Centrul industrial, tehnologic şi de cercetare în materie de securitate cibernetică (Centrul CYBER) va fi înfiinţat pentru a îmbunătăţi coordonarea cercetării şi a inovării în materie de securitate cibernetică. Acesta va fi, de asemenea, principalul instrument al UE de punere în comun a investiţiilor pentru cercetarea şi dezvoltarea tehnologică şi industrială în materie de securitate cibernetică.