Deși numele generalului în rezervă Nicolae Ciucă este cel mai des uzitat în mass media cu privire la desemnarea pe care o va face Președintele Klaus Iohannis pentru poziția de șef al Cabinetului, se pare că în cele din urmă va fi aleasă o altă persoană.

UPDATE: Este oficial, Florin Cîțu este propunerea oficială de premier a PNL, după cum spunea și Capital.ro în exclusivitate.

Este vorba despre ministrul de Finanțe Florin Cîțu, care va fi nominalizat de Iohannis să formeze un nou guvern, în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

Figură politică foarte contestată

Cîțu este o figură extrem de controversată pe eșicherul politic, fiind în război deschis cu adversarii de la PSD.

”Practic e foarte complicat pentru un premier dacă nu are o relaţie extrem de bună şi nu are încredere în ministrul Justiţiei, în ministrul Finanţelor, în ministrul Fondurilor Europene în perioada următoare.

De asemenea, având în vedere că o bună parte din Planul de Rezilienţă şi din banii europeni pe infrastructură mare, cheia rămâne şi pe Ministerul Transporturilor.

Foarte important rămâne şi Ministerul Economiei şi Ministerul Dezvoltării unde noi avem 1.300 de primari şi unde proiectele nu trebuie să fie făcute pentru anumiţi primari de la un partid, trebuie să fie făcute pentru administraţiile locale”, a declarat recent prim-vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan.

Prima dată a fost cu ghinion

Florin Cîțu a mai fost desemnat o dată anul acesta pentru poziția de Premier, de către Președintele Klaus Iohannis, la finele lunii februarie, când ocupa poziția de ministru interimar al Finanțelor.

El și-a anunțat însă retragerea înainte de votul de învestitură din Parlament.

Retragerea lui Florin Cîțu a venit pe fondul crizei coronavirusului și în contextul în care alegerile anticipate păreau, la acea oră, imposibil de organizat, motiv pentru care s-a considerat că următoarea propunerea de premier trebuie să fie una care să adune o majoritate, astfel încât să fie învestit un guvern până la alegerile parlamentare la termen, de la finalul anului.