În cadrul declarațiilor de presă susținute azi de Klaus Iohannis, acesta a fost întrebat despre procentul cu care pensiile vor fi majorate în acest an. Președintele a declarat că actuala guvernare dorește să mărească pensiile doar că nu sunt bani.

În plus, acesta a mai spus că o creștere a pensiilor cu 40% nu poate fi posibilă de azi pe mâine. Președintele a mai declarat că majorarea poate fi făcută pas cu pas și că a rugat Guvernul Orban să găsească metodele cele mai bune.

”Este evident că o creștere de 40% nu este posibilă. Pur și simplu nu sunt bani. Pe de altă parte este rezonabil să ne gândim la o creștere a pensiilor. Nu putem să lăsăm categoria cea mai vulnerabilă să plătească integral costul recesiunii. Dar și aici, justa măsură este importantă. Pot să vă spun că pensiile vor crește, punct și clar. Cât va fi această creștere va calcula Guvernul și vor veni cu măsurile de rigoare.”, a declarat președintele azi.

Mai mult decât atât, președintele a declarat că se dorește și majorarea alocațiilor, însă nici aici nu se poate face totul peste noapte. Guvernul va face calculele pe rectificarea bugetară.

În plus, șeful statului a mai declarat că PNL a venit anul trecut cu ideea dublării alocațiilor dar că PSD a dorit să copieze măsura.