Administraţia Prezidenţială informează, prin intermediul unui comunicat, că preşedintele Iohannis a semnat astăzi două decrete extrem de importante.

Primul dintre decrete are legătură cu o ordonanţă de urgenţă care modifica activitatea DIICOT, iar cel de-al doilea cu acordul-cadru de împrumut dintre ţara noastră şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în vederea modernizării infrastructurii judiciare din România.

Comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 19 februarie a.c., următoarele decrete:

  • Decret pentru promulgarea Legii privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 131/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 508/2004 privind înființarea, organizarea şi funcționarea în cadrul Ministerului Public a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (PL-x 7/05.02.2007);
  • Decret privind supunerea spre adoptare Parlamentului a aprobării Acordului-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (Proiectul privind Modernizarea infrastructurii judiciare în România), semnat la București la 13 august 2019 şi la Paris la 2 septembrie 2019.