Un nou val de pensionări din sistem! Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, trei noi decrete privind eliberarea din funcţie a unor judecători, ca urmare a pensionării.

Aceştia activau la Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul Sibiu şi Curtea de Apel Târgu Mureș. Deciziile merg acum la Monitorul Oficial pentru publicare.

Comunicatul integral al Administraţiei Prezidenţiale este următorul:

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 9 februarie a.c., următoarele decrete:

Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel București a doamnei Aurelia-Mihaela Grozescu – pensionare, la data de 1 martie 2021;

Decret privind eliberarea din funcția de judecător cu grad de curte de apel la Tribunalul Sibiu a doamnei Elena Boca – pensionare, la data de 5 martie 2021;

Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Târgu Mureș a domnului Daniel Cristian Ursulescu – pensionare, la data de 1 aprilie 2021.”

Val de pensionări în sistem în ultimele zile

Decretele semnate marţi de preşedintele Iohannis vin la o zi după ce şeful statului a mai eliberat din funcţie, tot în urma unor decizii de pensionare, alţi trei magistraţi. Era vorba, mai exact, despre doi procurori şi un judecător.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 8 februarie a.c., următoarele decrete:

Decret privind eliberarea din funcția de procuror cu grad profesional corespunzător parchetului de pe lângă tribunal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj a doamnei Liliana Simu – pensionare;

Decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați a doamnei Nicoleta Hagiu – pensionare, la data de 1 martie 2021;

Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Constanța a doamnei Marinela Daniela Petrovici – pensionare, la data de 1 martie 2021”, a transmis, luni, Administraţia Prezidenţială.

Vinerea trecută, preşedintele Klaus Iohannis a avut o altă zi plină. Şeful statului a semnat 11 decrete privind eliberarea din funcţie a unor magistraţi, în urma pensionării. Mai multe detalii puteţi citi aici.

Sursa foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei