Astfel, toți doritorii de mașini electrice vor putea înlocui mașina veche cu una hibrid, folosind tichetul rabla.

„Demersul legislativ prevede posibilitatea achiziționării de către beneficiarul Programului a unui autovehicul nou, pe lângă cel clasic cu sistem de propulsie termic și a următoarelor tipuri de autovehicule:

– autovehicul hibrid, având un preț de achiziție maxim 100.000 lei, la care se adaugă TVA, pentru care beneficiarul programului trebuie să asigure un avans de minim 25% din prețul de achiziție al autoturismului.

– autovehicul electric hibrid, având un preț de achiziție de maxim 150.000 lei, la care se adaugă TVA, pentru care beneficiarul trebuie să asigure un avans de minim 30% din prețul de achiziție al autoturismului.

-autovehicul pur electric, având un preț de maxim 150.000 lei, la care se adaugă TVA, pentru care beneficiarii trebuie să asigure un avans de minim 30% din prețul de achiziție al autoturismului”, potrivit expunerii de motive a ordonanței.

Pentru justificarea achitării avansului minim obligatoriu prevăzut în Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, sunt acceptate ecobonusurile și ecotichetele acordate în cadrul Programelor Rabla Plus și Rabla Clasic.

Camera Deputaților a adoptat OUG 17/2019, decizional, pe 11 decembrie 2019” se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

 

Președintele a mai promulgat alte 3 legi

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a mai semnat decretele pentru promulgarea altor trei legi importante.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 6 ianuarie a.c., următoarele decrete:

  • Decret pentru promulgarea Legii privind pensiile ocupaționale (PL-x 489/28.10.2019);
  • Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 32/2019 pentru autorizarea Serviciului de Protecție și Pază să înregistreze în evidențele proprii autovehiculele în care se deplasează Sanctitatea Sa Papa Francisc cu ocazia vizitei desfășurate pe teritoriul României (PL-x 303/01.07.2019);
  • Decret privind promulgarea Legii pentru completarea anexei din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri (PL-x 420/08.10.2019)”, se mai arată ăe site-ul Administrației Prezidențiale.