Președintele Klaus Iohannis a venit cu o veste mare în privința pandemiei de coronavirus. Șeful statului a vorbit despre campania de vaccinare împotriva COVID-19. Acesta a dezvăluit și cine se va ocupa de aceast campanie.

Mai mult, Iohannis a dat ordin. A dezvăluit cine vor fi primii români care se vor vaccina. Este vorba despre cei din sistemul medical.

Iohannis a dat ordin

„La nivel european avem motive de optimism. Se fac progrese în privința vaccinului. Trebuie să fim pregătiți pentru a gestiona această campanie. După elaborarea strategiei de vaccinare anti COVID-19 care va fi gata săptămână viitoare va fi prezentată publicului.

Valeriu Gheorghiță de la Spitalul Militar Central va fi cel care va conduce campania. Într-o primă fază, vor fi vacinați cei din domeniul medical, apoi cei din transporturi, funizarea de apă și alimente. Vor fi măsuri specifice de stocare și transport pentru fiecare produs în parte.

Vaccinarea se va face etapizat. Să combatem fake news-urilor care sunt profund grave.

România va depăși această criză sanitară și sunt optimist pentru că deja începem să vedem efectele măsurilor luate. dar atenție. Pentru a vorbi de rezultate, trebuie să menținem cursul actual, să respectăm regulile și sunt sigur că vom vedea în două săptămâni rezultate și mai bune.

În aceste zile a fi un cetățean solidar cu eferturile uriașe ale medicilor înseamnă a da dovada de simț civic, de a respecta cu strictețe regulile în vigoare.

Ne dorim să reducem numărul de îmbolnăviri și decese și să avem o relansare economică și sa redeschidem scolile cât mai curând în condiții de siguranță.

Știm așadar ce vrem: să dăm dovadă de solidaritate și să ne concentrăm pe soluții care să ne permită să ajungem acolo „, a spus președintele Klaus Iohannis.