Petrescu a declarat, luni seară, într-o emisiune televizată la postul de televiziune Antena 3, că introducerea accizei nu va produce efecte atât de grave pe cât se estimează.

'Nimănui nu-i place să pună taxe, nici măcar ministrului de Finanţe, dar această acciză a fost necesară şi a fost calculată pentru acest buget, pentru acest an. Nu cred că va avea un efect atât de mare cât s-a comentat în presă', a afirmat Petrescu.

Ea a dat asigurări că noua acciză se va aplica de la 1 aprilie 2014.

Capital.ro scria în urmă cu o lună că de la 1 aprilie, fiecare litru de carburant vândut la benzinăriile din România va costa mai mult cu 7 eurocenți, la care se va aplica și TVA. „Anticipăm, fără să avem certitudinea, că impactul va fi de 0,4 lei pe litru, 40 de bani, în linii mari. Nu există miracole şi cu siguranţă această evoluţie se va regăsi în preţul la pompă“, a spus Cătălin Dumitru, noul vicepreşedinte al grupului Rompetrol, unul dintre principalii jucători de pe piața de carburanți din România. Potrivit calculelor realizate de Alex Milcev, tax partner Ernst&Young, preţul carburanţilor va cunoaşte la 1 aprilie o ajustare de 5%-7%.

Astfel, sortimentele mai scumpe de carburant vor atinge pragul de 7 lei/litru din cauza majorării accizelor de la 1 aprilie.

Mai multe detalii citiți aici