În schimb, el apreciază că la noi există o piaţă profitabilă, cu câteva avantaje specifice, "în special în privinţa forţei de muncă înalt calificate, cu aptitudini lingvistice foarte dezvoltate, ceea ce britanicii nu prea au, şi cu calificări tehnice foarte bune". Investitorii britanici cu afaceri în România "au de-a face cu un grad de stabilitate şi loialitate foarte mare din partea angajaţilor şi, desigur, comparativ cu alte state europene, costul forţei de muncă este relativ scăzut", a declarat pentru Mediafax ministrul britanic pentru comerţ şi investiţii, Stephen Green.

El a arătat că investitorii din Marea Britanie, precum şi cei din alte ţări, acuză existenţa pe piaţa românească a unor dificultăţi precum lipsa de transparenţă în domeniul achiziţiilor publice şi procedurilor aferente."Este o problemă pe care Guvernul o recunoaşte şi, deşi s-au făcut progrese importante în ultimii doi, trei ani, mai sunt multe lucruri de făcut", a spus el.

Întrebat de ce prezenţa marilor investitori britanici în România nu este una masivă, activând din această categorie doar grupuri precum Vodafone şi GlaxoSmithKline, ministrul a răspuns că investitorii britanici în general nu cunosc suficient oportunităţile de afaceri din România.

"Una din sarcinile ambasadei Marii Britanii la Bucureşti şi pentru autorităţile de la Londra va fi să ajute România să prezinte investitorilor britanici poveştile sale de succes. Dacă ne uităm la relaţiile comerciale bilterale, constatăm că avem o balanţă echilibrată, importurile de ambele părţi sunt relativ de acelaşi volum, dar nu există, într-adevăr, suficiente investiţii directe şi România în general nu a beneficiat suficient de aceste investiţii, nu doar din partea britanicilor. Este foarte potrivit să se prezinte oportunităţile pe care le oferă România, pentru că este vorba de a şaptea ţară ca dimensiune în Europa şi a doua în Europa Centrală şi de Est", a adăugat Green.