Cele mai mari sume sunt alocate pentru achiziţionarea, în leasing, de echipamente de tehnică de calcul, în valoare de 29,4 milioane lei. Compania mai dorește achiziţionarea de sisteme de management IT şi securizare a sistemelor informatice în valoare de 26,9 milioane lei, de echipamente şi sisteme de francat în valoare de 27,8 milioane lei, şi de licenţe şi alte servicii, în valoare de 17,6 milioane lei.

În 2009, investiţiile CNPR s-au cifrat la 3,1 milioane de lei, iar în 2010 la 25 milioane de lei, iar proiectele realizate au fost montări de termopane și modernizări ale faţadelor clădirilor unde funcţionează oficiile poştale. Sediul central al Poștei din București, situat pe bulevardul Dacia, cu o suprafață de aproximativ 8.800 metri pătrați, cu 11 etaje, a necesitat o investitie de circa 10 milioane de euro în 2007.
Deși privatizarea aceste instituții a fost pe buzele multora în anii trecuți, în anul 2010, ministrul Comunicațiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, preciza că nu intenționează să vândă unei companii private cele 75% din acțiuni pe care le deține la Posta Română, dar că Fondul Proprietatea, care deține restul de 25% din acțiuni, ar putea face acest lucru. În primul semestru al anului trecut, compania a înregistrat pierderi de 70 de milioane de lei, cu 75% mai mari faţă de pierderile înregistrate în aceeaşi perioadă a anului 2009. Din 2008, la conducerea Poştei Române au fost schimbaţi trei directori şi doi miniştri coordonatori, dar nimeni nu a reuşit stopeze aceste pierderi.