România este singura ţară din UE în care investiţiile au avut o contribuţie pozitivă la dinamica PIB în primul semestru al anului 2020. Investiţiile garantează revenirea economiei în 2020 şi creştere economică puternică în 2021″, susţine Cîţu.

Potrivit ministrului de resort, într-un interval de nouă luni, au fost înregistrate investiţii de 30 de miliarde de lei, „cea mai mare sumă din ultimii 10 ani” şi „mai mult decât tot anul 2016 sau 2017”.

Cîțu avertizează că România poate pierde bani UE

Duminică, ministrul de Finanțe a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care informa că România riscă să piară bani de la UE, având în vedere că până la alegerile parlamentare din 6 decembrie mai sunt două ședinte ECOFIN.

”În acelaşi timp, foarte important – până la alegerile din 6 decembrie toate cele 3 agenţii de rating publică evaluări ale ratingului de ţară pentru România.

Am reuşit prin transparenţă şi discuţii lunare să arătăm agenţiilor de rating că suntem un guvern responsabil cu finanţele României. Dar, şi aici agenţiile au dreptate, cât mai putem rezista atacurilor teroriste venite din Parlamentul României dominat de populişti iresponsabili?

Este important să ştie toţi românii că PSD aruncă România în haos economic pentru a mai câştiga câteva voturi. Niciun om politic nu are dreptul să condamne România la sărăcie, hiper-inflaţie şi dobânzi astronomice doar pentru a mai câştiga câteva voturi”, a mai spus Florin Cîţu.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea