Claudiu Manda ar fi reprezentantul din Parlamentul European cu cea mai redusă activitate, raportat la ceilalţi colegi europarlamentari din România, potrivit informaţiilor publice de pe site-ul PE. Asta nu l-a împiedicat însă pe soţul Liei Olguţa Vasilescu să îşi cumpere un apartament de 240.000 de euro la Bruxelles, prin intermediul unui împrumut bancar.

Care a fost activitatea lui Claudiu Manda în primul an la Parlamentul European?

După primul său an ca europarlamentar la Bruxelles, Claudiu Manda se poate lăuda cu o “întrebare orală” despre “Funcţionarea pieţei interne”. PSD-istul a vrut să știe cum vor fi afectate firmele de transport în urma votului dat pentru “Pachetul privind mobilitatea I referitor la detașarea șoferilor, perioadele de conducere și perioadele de repaus și adaptările la evoluțiile din sectorul transportului rutier”.

În plus, Claudiu Manda a propus pe 12 decembrie o rezoluţie care a fost semnată de cei mai mulţi dintre europarlamentarii români: “Rezoluția Parlamentului European referitoare la comemorarea celei de a 30-a aniversări a revoluției din România din decembrie 1989”.

Europarlamentarul PSD nu a avut nicio “contribuție la dezbaterile din plen” și nicio “întrebare cu solicitare de răspuns scris” pe toată durata mandatului. Al doilea an de mandat la Bruxelles a început totuşi mai bine, Manda propunând pe 10 iunie 2020 o rezoluție privind regimul muncitorilor transfrontalieri.

Pentru toată această activitate, Claudiu Manda a încasat, anul trecut, circa 80.000 de euro net. La această sumă se mai adaugă alte câteva zeci de mii de euro drept diurnă, bani de cazare şi transport, scrie newsweek.ro.

Apartament de aproape un sfert de milion de euro la Bruxelles

În 2019, Claudiu Manda şi-a cumpărat un apartament de 76 de metri pătraţi în Bruxelles, pentru care a luat un credit pe 25 de ani de la BNP Paribas în valoare de 240.000 de euro.

Toate aceste detalii reies din declaraţia de avere depusă de Lia Olguţa Vasilescu în urmă cu o lună.

Mai mult, Claudiu Manda nu a pus bani deoparte în primul an petrecut la Parlamentul European, el având doar câteva mii de euro în cont.