Disconfortul provocat de zilele toride de vară sau de gerul din miezul iernii ar putea deveni istorie, cu ajutorul unei noi invenţii care vine din Japonia. Astfel, Sony a dezvoltat un prototip de aer condiţionat portabil, de dimensiuni mici, care poate fi ataşat la baza gâtului unei haine obişnuite, scrie news.ro.

Numit Reon Pocket, aşa-zisul aer condiţionat la purtător se ataşează unei haine prin intermediul unui buzunar cusut la baza gâtului. Dispozitivul foloseşte efectul Peltier şi absoarbe căldura atunci când printr-o joncţiune circulă curent electric. Acesta poate reduce temperatura cu 5 grade sau o poate creşte cu 10 grade Celsius, fiind util şi împotriva frigului şi a căldurii.

Reon Pocket este suficient de mic pentru a fi strecurat sub haina unui costum, fără a se face remarcat. Controlarea temperaturii se face în prima fază manual, prin intermediul unei aplicaţii de smartphone. Producătorul spera ca, printr-un update, să lanseze şi un mod automat de reglare a temperaturii.

Din păcate, durata de viaţă a bateriei este foarte mică: sub 2 ore după un ciclu complet de alimentare, alimentare ce se realizează prin intermediul unui port USB-C. Reon Pocket va fi lansat oficial pe piaţa japoneză în martie 2020 şi va costa 12.760 yeni (aproximativ 500 de lei).