Angajaţii ISU, jandarmii şi poliţiştii sunt pe teren şi intervin în zonele de risc

Structurile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General al Poliţiei Române desfăşoară misiuni pentru protejarea zonelor cu risc de inundaţie şi pentru evacuarea persoanelor şi bunurilor din zonele afectate.

Ministrul Cătălin Predoiu a dat asigurări că şi prefecţii din judeţele afectate sunt în teren, alături de celelalte forţe ale MAI din judeţ şi vor fi mereu la datorie, alături de cetăţeni, în astfel de situaţii critice.

„Sunt în permanentă legătură cu conducerea operaţională a Ministerului Afacerilor Interne, atât pe componenta de situaţii de urgenţă, cât şi pe cea de ordine publică şi cu prim-ministrul, pentru coordonarea acţiunilor din teren.

Le mulţumesc pompierilor, poliţiştilor şi jandarmilor care în aceste zile, la fel ca de fiecare dată, intervin cu profesionalism în sprijinul cetăţenilor afectaţi de inundaţii”, a transmis Cătălin Predoiu, potrivit unei informări transmise de MAI.

În acest context, Ministerul Afacerilor Interne face apel la toţi cetăţenii aflaţi în zonele de risc să respecte recomandările personalului MAI şi să se informeze asupra avertizărilor emise de hidrologi şi meteorologi.

Structurile MAI vor rămâne în stare de alertă pe toată perioada în care există riscul ca cetăţenii şi bunurile acestora să fie afectaţi de inundaţii, mai arată sursa citată.

Premierul Ciolacu promite bani din Fondul de rezervă al Guvernului pentru refacerea drumurilor şi remedierea pagubelor

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că cele mai mari probleme cu privire la inundaţii sunt în localitatea Greceşti din judeţul Dolj, iar Guvernul îi va ajuta pe oamenii afectaţi de inundaţiile din ultimele zile.

Prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Executivul s-a asigurat că aceste persoane vor prim mâncare caldă şi aibă, iar autorităţile locale vor veni cu soluţii astfel încât oamenii să aibă unde să doarmă la noapte.

Vor fi alocaţi şi bani din Fondul de rezervă al Guvernului pentru refacerea drumurilor şi remedierea pagubelor, a mai declarat premierul Marcel Ciolacu.

Cod Portocaliu şi Cod Galben de vreme rea în România

Meteorologii eu emis o avertizare Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, averse torenţiale valabilă sâmbătă în estul şi sud-estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, în zona Carpaţilor Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali.

În acelaşi timp, o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică vizează Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureş şi Moldova şi este valabilă până duminică dimineaţă.