Atunci când vine vorba de întreținerea adecvată a mașinii, deși conștiincioși cu schimbarea periodică a filtrelor, uleiului și a altor consumabile, tot mai mulți șoferi par să treacă cu vederea acțiunile simple de îngrijire a anvelopelor pentru ca acestea să dureze mai mult timp. Menținerea anvelopelor în stare bună este de o importanță vitală pentru siguranța pasagerilor, deoarece acestea susțin întreaga greutate a vehiculului și, în același timp, trebuie să asigure o aderență bună și să absoarbă șocurile de pe banda de rulare.

Între altele, service auto Bacau recomandă menținerea presiunii corecte în pneuri prin verificări periodice, lucru care se va reflecta, cu siguranță, nu doar în menținerea unui nivel ridicat de siguranță, ci și în cantitatea de combustibil consumată. Deși uneori insesizabilă pentru un conducător neexperimentat, o presiune prea joasă sau dimpotrivă, prea ridicată, duce la deteriorarea si implicit, la scurtarea duratei de viață a anvelopelor. Valoarea corectă a presiunii poate fi găsită cu ușurință în manualul de utilizare al vehiculului, pe capacul rezervorului sau pe stâlpul de la ușa mașinii.

Echilibrarea roților este o altă măsură de prevenire a uzurii premature și duce la eliminarea vibrațiilor în timpul mersului. Aceasta trebuie realizată de către  service auto Baia Mare cu profesioniști care poate verifica și adâncimea profilului benzii de rulare și care se poate pronunța asupra păstrării sau schimbării anvelopelor, chiar dacă, la o primă inspecție vizuală, acesta nu par foarte uzate.

Protejarea roților de lovituri repetate, în special a bordurilor, și a drumurilor extrem de denivelate și sinuoase, depozitarea adecvată, departe de orice factori chimici sau mecanici care să interfereze cu integritatea cauciucului, sunt modalități simple, dar care stau la îndemâna oricărui șofer, pentru a prelungi utilizarea sigură și economică a anvelopelor.

Prin urmare, dacă ești preocupat de păstrarea adecvată a anvelopelor, acestea sunt principalele aspecte asupra cărora îți va atrage atenția orice profesionist, indiferent dacă apelezi la un service auto Arad sau alte localități.