Bruce Williamson, care a fost pentru mult timp unul dintre vocaliştii principali ai trupei americane de muzică soul The Temptations, a decedat în urma infectării cu noul coronavirus, la vârsta de 49 de ani, informează DPA.

Williamson a decedat duminică seară la Mountain View Hospital din Las Vegas, au declarat luni impresarii săi pentru publicaţia USA Today.

”Regretăm moartea unuia dintre fraţii noştri”

Fiul cântăreţului şi-a exprimat regretul într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare Facebook. ”Nu există cuvinte în lumea asta care să exprime felul în care mă simt acum”, a declarat Bruce Alan Williamson Jr.

”Te iubesc, tati, mulţumesc că ai fost grozav, mulţumesc pentru că ai fost iubitor, mulţumesc pentru că Ai Fost Cine Eşti… Ne vom întâlni din nou”.

”Regretăm moartea unuia dintre fraţii noştri”, a declarat Otis Williams, unul dintre componenţii originali ai trupei, pentru USA Today. ”Odată ce faci parte din Temptation, rămâi mereu membru Temptation”.

Originar din California, Williamson şi-a început activitatea muzicală în corul bisericii. El a făcut parte din trupa The Temptations în perioada 2006-2015.

”Beatleșii muzicii soul”

Printre hiturile formaţiei se numără ”My Girl”, ”I Can’t Get Next to You” şi ”Papa Was A Rollin’ Stone”, lansate la casa de discuri Motown Records, în anii ‘1960 şi ‘1970.

Formată în Detroit, Michigan în 1960 sub numele de The Elgins, The Temptations au avut mereu în componență cel puțin cinci vocaliști/dansatori. Cunoscuți pentru coregrafia unică, armoniile distincte și costumele strălucitoare purtate pe scenă, se spune că The Temptations au avut pentru muzica soul influența pe care au avut-o The Beatles pentru pop și rock.

Cu vânzări de zeci de milioane de albume, The Temptations este una dintre cele mai de succes formații din istoria muzicii fiind fără îndoială cel mai important grup vocal al anilor ’60. În 2010, trupa continuă să cânte și să înregistreze pentru Universal Records cu doar unul din membrii originali în componență – Otis Williams.

Formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1989.