Șeful statului a fost întrebat marți seara dacă este posibilă o nouă stare de urgență înainte de vaccinarea oamenilor împotriva coronavirusului. Klaus Iohannis a răspuns că depinde ce înțelege fiecare prin lockdown și a subliniat că, în prezent, nu există motive pentru care să se introducă starea de urgență.

Totuși, președintele României a precizat că exista destule motive pentru a introduce restricții pentru a minimiza efectele negative ale pandemiei de coronavirus.

”Depinde ce întelegem printr-un lockdown. Nu avem acum motive să impunem o stare de urgență și evident, în același timp, avem toate motivele să introducem restricții ca să domolim extinderea pandemiei.

Masurile pe care le luăm sunt masurile care sunt recomandate de experți pentru a ține răspândirea pandemiei sub control.”, a declarat președintele Klaus Iohannis marți seara, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Cotroceni.

Președintele a subliniat că, momentan, experții nu văd nevoia revenirii stării de urgență.

”Ceea ce pot să vă spun este că evoluția este fluidă. Este greu să vă spun ce o să fie peste o săptămână sau două. Experții nu văd nevoia revenirii stării de urgență, însă este nevoie de continuarea stării de alertă în care să se ia măsurile necesare.

Ce spune președintele despre vaccinul coronavirus

Președintele Klaus Iohannis vine cu vești încurajatoare privind vaccinarea anticovid-19. Șeful statului spune că mai sunt doar câteva luni până când vaccinul va urma să ajungă în România.

„România se confruntă la rândul ei cu cifre îngrijorătoare și autoritățile se adaptează permanent pentru a controla transmiterea virusului. În acest context, ne punem toți mari speranțe în dezolvarea cât mai mult posibil a unui vaccin anti COVID-19, vaccin sigur și eficient, iar efeorturile făcute la nivel internațional confirmă dorința tuturor de a avea acst vaccin”, a spus Iohannis.

Totodată, șeful statului a mai precizat că România urmează să primeasc 10 milioane de doze e vaccin, iar procesul se va face etapizat.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin