Purtarea măştii de protecţie redevine obligatorie în toate spaţiile deschise din judeţul Argeş. Decizia a fost luată luni seară de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). Măsura ar urma să intre în vigoare la miezul nopții.

Masca redevine obligatorie în Argeș

„Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere gura şi nasul, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise şi deschise de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Argeş, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege”, se menţionează în hotărârea adoptată de CJSU Argeş.

Se renunță la utilizarea coșurilor de mână în spațiile comerciale

Conform aceleiaşi surse, în spaţiile comerciale de mari dimensiuni unde există sisteme alternative de manipulare a produselor de tipul cărucioarelor/coşurilor de cumpărături cu roţi şi a coşurilor de mână se va renunţa la utilizarea coşurilor de mână. În plus, nu este permis accesul în spaţiile comerciale a persoanelor care nu utilizează un sistem de manipulare al produselor.

„Medicii şi asistenţii şcolari care deservesc unităţile de învăţământ al căror scenariu de funcţionare impune participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la cursuri online vor fi delegaţi în această perioadă la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, unde vor suplimenta personalul implicat în desfăşurarea anchetelor epidemiologice”, se mai arată în hotărârea aprobată luni seară.

Incidența cazurilor a ajuns la aproape 5 la mie în județ

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 la nivelul judeţului a ajuns, luni, la 4,93/1.000 de locuitori, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 267 de noi cazuri, conform datelor comunicate de Instituţia Prefectului Argeş. În spitale sunt internate peste 600 de persoane, dintre care 32 la ATI.

În Argeş a intrat în vigoare, începând de luni, carantina săptămânală în şapte localităţi, în timp ce carantina de weekend a fost impusă în nouă localităţi. Potrivit unei hotărâri anterioare a CJSU Argeş, carantină săptămânală între orele 20,00 şi 5,00 a fost impusă în comunele Poienarii de Argeş, Râca, Bradu, Rociu, Suseni, Albeştii de Muscel şi Oarja, unde incidenţa cumulată la 14 zile mai mare de 7,5/1.000 de locuitori.

Carantina de weekend între orele 20,00 şi 5,00 a fost impusă în municipiul Piteşti, oraşele Mioveni şi Ştefăneşti şi în comunele Stolnici, Ungheni, Băbana, Teiu, Băiculeşti şi Bascov, unde incidenţa cumulată la 14 zile mai mare de 6/1.000 de locuitori. Perioada de carantinare este de minim 14 zile, în funcţie de evoluţia incidenţei.