Vești proaste pentru acești români. Toți cei care vor să călătorească în Suedia vor fi obligați să prezinte un test negativ de coronavirus realizat cu cel puţin 48 de ore înainte.

Anunțul a fost făcut de Guvernul de la Stockholm, miercuri, iar potrivit sursei citate, noile reguli intră în vigoare începând de sâmbătă, scrie Reuters, citată de Agerpres.

De menționat este faptul că decizia a fost luată la recomandarea făcut în urmă cu o săptămână a Agenţiei de sănătate publică, cu scopul de a preveni răspândirea noilor variante ale coronavirusului.

„Începând de sâmbătă, 6 februarie, cetăţenii străini care doresc să intre în Suedia vor trebui să arate un test negativ la COVID-19. Fără aşa ceva nu vor putea intra în ţară”, a spus premierul Stefan Lofven într-o conferinţă de presă.

Acești români ar putea scăpa de restricții

Există totuși și o serie de excepții care vor putea scăpa de această nouă regulă. Sute de români se încadrează în această categorie. Mai exact, potrivit informării transmise de Guvernul suedez, excepţii se vor face pentru lucrătorii transfrontalieri şi pentru străinii rezidenţi în Suedia, pentru care se vor aplica alte reguli.

De menționat este faptul că, Suedia avea deja în vigoare restricţii de călătorie pentru persoanele venind din Marea Britanie, Danemarca şi Norvegia, ca şi pentru toţi călătorii din afara Uniunii Europene.

În ceea ce privește evoluția pandemiei de COVID, Suedia, care a evitat lockdown-ul pe tot parcursul pandemiei, înregistrează o scădere a numărului de infectări în ultimele săptămâni, concomitent cu o transmitere crescută a variantei britanice a coronavirusului.

Bilnațul de miercuri a fost sumbru. Agenţia de sănătate publică a raportat încă 4.310 infectări cu coronavirus şi 124 de decese. În total, bilanţul infectărilor a ajuns la 580.916, iar cel al deceselor la 11.939.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alex Nicodim