Intesa Sanpaolo Bank împreună cu Grupul Intesa Sanpaolo continuă programul de promovare şi susţinere a educaţiei în rândul tinerilor prin oferirea unor burse de studiu în valoare de 12.000 euro. Programul de burse Intercultura se adresează tuturor elevilor de la orice liceu din România născuţi între 01.01.1992 – 31.06.1994, oferindu-le posibilitatea de a câştiga o bursă de studii pentru 1 an şcolar (clasa a 10-a sau a 11-a), în Italia.

 

Bursa Intercultura acoperă toate cheltuielile necesare, inclusiv transportul şi cazarea şi oferă câştigătorilor şansa de a petrece un an într-o familie italiană. Astfel, câştigătorii acestei burse vor fi complet intregraţi în mediul familial şi şcolar din Italia şi vor putea învăţa limba şi obiceiurile acestei ţări, lărgindu-şi prin aceasta, experienţa, orizontul cultural şi educaţional.

 

Detalii despre programul de burse Intercultura, formularele care trebuie completate şi alte informaţii utile sunt disponibile pe prima pagină a web site-ului Intesa Sanpaolo Bank sau în secţiunea Cariere. Candidaţii interesaţi de Bursa Intercultura trebuie să completeze şi să trimită aplicaţiile până cel târziu 20.02.2009.

 

Selecţia candidaţilor pentru Bursa Intercultura se va face în mod obiectiv, în Italia, direct de către Fundaţia Intercultura/AFS, co-organizatoare a acestui program. Procesul de selecţie constă în două faze:

1. trimiterea formularului de aplicaţie şi al celui despre situaţia şcolară (fază eliminatorie)

2. interviu şi testare comportamentală

 

Fundaţia Intercultura/AFS

 

Fundaţia Intercultura/AFS este o organizaţie internaţională, non profit, care oferă oportunităţi de schimburi educaţionale interculturale pentru a-i ajuta pe cei interesaţi să-şi dezvolte cunoştinţele şi aptitudinile. Fundaţia activează încă din 1919 şi a organizat schimburi culturale în peste 90 de ţări. Din 2005 fundaţia colaborează cu Grupul Intesa Sanpaolo în organizarea de programe pentru elevi din ţările în care Grupul activează.