E agitaţie maximă la Palatul Victoria! Premierul interimar Florin Cîţu lucrează cot la cot cu şeful DSU, Raed Arafat, pentru a pune la punct un nou set de restricţii pentru România.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut asta autorităţilor, în discursul susţinut marţi seara. Cîţu şi Arafat ar urma să-i prezinte şefului statului măsurile stabilite în şedinţa ce va avea loc în această după-amiază, începând cu ora 17:30.

Ce restricţii pentru România ar putea anunţa autorităţile?

La şedinţa de miercuri, Florin Cîţu şi Raed Arafat i-ar putea prezenta preşedintelui Klaus Iohannis următoarele măsuri restrictive, indică surse guvernamentale, potrivit Antena 3:

  • introducerea certificatului verde la locul de muncă,
  • închiderea magazinelor după o anumită oră,
  • reducerea mobilității,
  • interzicerea activităților care pot crea aglomerări,
  • închiderea școlilor și trecerea în online,
  • carantina generală sau zonală,
  • interzicerea circulației între localități.

Iohannis: Orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viaţă

„Am decis să convoc mâine o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor.

Orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viaţă şi trebuie să facem tot ce este omeneşte posibil, chiar şi în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja.

Conspiraţiile şi teoriile fake news fac extrem de mult rău celor încurajaţi să refuze tocmai soluţia care le-ar putea salva viaţa. În acelaşi timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă şi este nevoie de ele acum.

Fie că vorbim de certificatul verde adoptat în regim de urgenţă de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea şi interacţiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma şi pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toţi, ca societate”, sunt câteva dintre declaraţii făcute, marţi seara, de către preşedintele Klaus Iohannis.