În urma scandalului dintre clanurile interlope din Capitală, care s-a încheiat cu uciderea liderului Duduienilor, cel mai de temut om din Poliţia Română a avut un mesaj tranşant.

Este vorba despre Alexandru Scurtu, şeful SIAS (Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale). El a transmis că cei de la SIAS au un crez: luptătorii nu vorbesc, fac, iar prioritatea zero a structurilor de forţă din cadrul Ministerului de Interne este destructurarea grupărilor infracţionale. „Singura instituţie care arondează România şi o împarte, dar în arii de responsabilitate, este MAI”, a subliniat Scurtu.

„În calitatea mea de reprezentant al structurilor de forţă din cadrul MAI vreau să menţionez, încă de la început, că prioritatea zero este destructurarea grupărilor infracţionale, alături de celelalte structuri din MAI. Pentru atingerea acestui obiectiv, structurile de acţiuni speciale au participat la toate acţiunile de amploare. Am fost şi vom fi acolo unde situaţia o impune, persoanele vizate fiind cele certate cu legea.

Vreau să mă adresez cetăţenilor cinstiţi din România, cei care sunt învăţaţi şi educaţi să respecte regulile: repet, persoanele vizate sunt cele certate cu legea. În cadrul structurilor speciale avem un crez al nostrum: luptătorii nu vorbesc, fac. Şi sper ca prin faptele noastre să evidenţiem că singura instituţie care arondează România şi o împarte, dar în arii de responsabilitate, este MAI”, a declarat, vineri, şeful SIAS.